Ansluta till internet

Hur man anslut till fastighetens fibernät från Ownit.

Vårt nya fibernät är nu driftsatt och klart att använda ni som valt Bredband har fått information från Ownit med Användarnamn och lösenord till portalen.

För att aktivera uppkopplingen följ dessa steg.

Gå in på https://ownit.se/privat/kundservice/ och läs igenom hur du ansluter dig. Det går att ansluta sig såväl med kabel som trådlöst via WIFI. Har du en printer kan det vara god ide att skriva ut instruktionerna.

  1. Anslut din dator till modemet (Tjänstefördelaren) helst med kabel i dosan som monterats på väggen eller trådlöst (Hur man gör hittar du via länken ovan).
  2. Kontrollera att du är ansluten till Ownit’s nät och inte till din gamla internet leverantör.
    [cml_media_alt id='1769']ownit-wlan[/cml_media_alt]

Ett bra sätt att göra det på är att stänga av trådlöst nät på sin dator och koppla in sig med sladd eller att se till att den trådlösa uppkopplingen heter OwnIT.

  1. Gå in på https://portal.ownit.se med din webbläsare t.ex. Internet Explorer eller Safari och logga in med kundnummer och lösenord.
  2. Klicka på ”Aktivera bredbandstjänst”
  3. Inom en halvtimme ska det förhoppningsvis fungera.
  4. För att uppnå maximal hastighet (+700mbit) så rekommenderas anslutning med kabel och ett nätverkskort med GB kapacitet. Hastigheten via WIFI begränsas av många olika faktorer och som utrustning, avstånd mm och kommer därför alltid att vara lägre än en uppkoppling via kabel (Mer info om det finns att läsa här: https://www.ownit.se/privat/kundservice/teknisk-support/bredband/ownits-wifi-guide.aspx.

Om det inte fungerar efter ca 30min vänligen kontakta Ownit support på:
08 – 525 07 300 eller info@ownit.se mån – fred 08:00 – 22:00 / lörd och sönd 10:00 – 19:00