Södernytt

Nytt från Söderermalmsnytt&Metro
 • Kritik mot nya hus runt Malmagården
  Ett vårdboende med 90 platser och 30 lägenheter. Det är Einar Mattssons plan för Hovings malmgård vid Dandvikstull. Men förslaget har redan stött på motstånd.
 • Här är Eiffeltornet – byggt av fimpar
  I veckan stod ett 1,6 meter högt Eiffeltorn, gjort av fimpar, vid kajen nedanför slottet. Samtidigt tog Rena Mälaren upp skräp från botten och på land var det mycket franska kläder, för att uppmärksamma Parisavtalet.
 • Strid för sista gemensamma duscharna på Söder
  Huset vid Lindvallsplan är ett av Södermalms sista halv­moderna hus, duschen finns i korridoren och delas med andra. Därför vill fastighets­ägaren renovera. Men det innebär dubbelt så hög hyra för hyresgästerna. "Blir det så måste vi flytta", säger Inka Kiusalaas.
 • Älskat och kritiserat – nu gör Fotografiska comeback
  Fotografiska har sedan starten 2010 varit ett både älskat och kritiserat museum. Nu har museet för första gången bytt vd. Elin Frendberg är redo att låta museet återigen skaka om konstvärlden.
 • Tidigare entreprenör ger svar om försenat bygge vid Rosenlund
  Länge har det blåst om Stockholmshems bygge av 129 bostäder vid Rosenlundsparken. Enligt Björn Ljung (L) får ökade kostnader tillskrivas entreprenören. Men ingen är enskilt ansvarig, menar entreprenörens vd. "Det är aldrig en parts fel att två träter."
 • Gratisbio för 3 000 personer på Stadion
  Sommarbion är tillbaka. Men istället för att visa film i Rålis har Stockholm filmfestival bestämt sig för att ta över Stadion på Östermalm och bjuder in flera tusen till festen.
 • Idé om att stoppa stöket fick avslag
  Festande ungdomar i Stockholms parker är ett aber för staden. Därför har man jobbat på att ta fram ett nytt system för mobila ordningsvakter – men stött på patrull.
 • Sista striden om Liljeholmsbadets framtid
  Motståndet mot rivningen av Liljeholmsbadet är starkt, och hård kritik riktas mot den senaste utredningen som dömer ut badet. En protestlista med 5351 namn har lämnats till politikerna för att stoppa rivningen.
 • Man på elsparkcykel krockade med sjuktransport
  Tidigare i dag krockade en person på elsparkcykel med en sjuktransport på Södermalm. Mannen fick sedan vård av personal i bilen han krockat med.
 • Flera skadade efter brand på Södermalm
  10 personer fick sjukvård på plats och två personer fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter lägenhetsbrand på Södermalm natten till onsdagen.

powered by RSS Just Better 1.4 plugin